Album “Konrad Mägi”

SKU 9188 Kategooria

102.00

Konrad Mägi Sihtasutuse tellimusel on valminud ligi 600-leheküljeline Konrad Mägi (1878–1925) loomingut tutvustav album.

 

Albumi südames on peaaegu sada Mägi loomingu kõige olulisemat teost, mis on varustatud saatetekstidega. Nende koostamisel on kasutatud lisaks kunstiajaloolisele võrdlusmaterjalile ka näiteks meteoroloogilist andmestikku ja botaanilist analüüsi. Lisaks avatakse ajaloolisi, sotsiaalseid, poliitilisi, esteetilisi ja muid kontekste. Täpsustatud on mitmete teoste maalimispaigad, näiteks on selgunud, et mõned Rooma-perioodi paigutatud maalid on loodud hoopis Napolis.

 

Raamatus on Konrad Mägi teoste täielik register, kus on väikeste reproduktsioonidena ära toodud kõik seni teadaolevad 283 Mägi maali, mis on viimase saja aasta jooksul endast maha jätnud kasvõi ainult mustvalge jälje. Samuti on albumis Konrad Mägi kirjad koos kommentaaridega ning lühidalt tema elulugu. Väljaanne on varustatud mitmete elulooliste ja illustratiivsete fotode ning lisamaterjalidega.

 

Albumi koostaja on Eero Epner, teoste saatetekste on kirjutanud ka Lola Annabel Kass. Albumi kujundaja on Angelika Schneider, koordinaator Maris Kunila.

 

Raamatu väljaandja on Sperare OÜ.

Tehniline info

Koostaja, tekstid ja kirjade kommentaarid: Eero Epner

Tekstid lk 410-421: Lola Annabel Kass

Maaliregistri koostaja ja albumi koordinaator: Maris Kunila

Kaastoimetaja: Tõnis Tootsen

Venekeelsete kirjade tõlked: Ilona Martson, Aili Grichin, Aili Kuldkepp

Kirjade ümberkirjutus: Liisi Tee, Kadi Kass

Keeletoimetaja: Kaidi Saavan

 

Kujundaja: Angelika Schneider

Fotod maalidest: Stanislav Stepaško

Kaastöö maalide pildistamisel: Taavi Piibemann

 

Trükikoda: Tallinna Raamatutrükikoda

Väljaandja Sperare OÜ 2022

ISBN 987-9949-7251-8-2

Peamenüü